Partners

Partnerskap är fundamentet för vårt arbete. Vi söker fler företag, stiftelser, filantroper och andra aktörer som delar vår vision om en värld där inget barn utsätts för sexuella övergrepp. För att nå denna nollvision behöver vi dig.

Kontakta Ellika Mårtensson eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Stiftelser & filantroper

Vi söker stiftelser och filantroper som vill investera i innovativa metoder för att förebygga sexuella övergrepp mot barn.

Företag

Genom ett partnerskap med oss stärker du som företag ditt hållbarhetsarbete och bidrar till vårt långsiktiga arbeta med att förebygga sexuella övergrepp mot barn.

Bli vår partner

Hur fungerar ett partnerskap med Childhood? Ta kontakt så berättar vi mer.

Globala mål

Vårt arbete utgår från FN:s Barnkonvention och de globala målen 5, 16 och 17.

Major partners

ABB

ABB

ABB är en av våra Co-founder och har sedan starten haft ett långsiktigt och starkt engagemang i arbetet med att förbygga sexuella övergrepp mot barn.

ABB
Co-founder och partner sedan 1999

Björn Rosengren, vd och koncernchef för ABB sitter i Childhoods styrelse sedan mars 2021. Så här så han i samband med tillträdet: ”Att främja sociala framsteg är en av tre huvudpelare i ABB:s hållbarhetsstrategi. Som en del i detta stärker vi nu vårt engagemang i Childhoods viktiga arbete på flera sätt. I egenskap av styrelseledamot ser jag fram emot att bidra till arbetet med att trygga barns rättigheter över hela världen.”

Handelsbanken

Tillsammans har vi genom åren haft en rad samarbeten, bland annat var Handelsbanken värd för Childhoodpriset 2021.

Partner sedan 2010

Tillsammans har vi genom åren haft en rad samarbeten, bland annat var Handelsbanken värd för Childhoodpriset 2021. Carina Åkerström, vd, sitter i vår styrelse och Catharina Belfrage Sahlstrand, hållbarhetschef, sitter i referensgruppen för vårt AI-projekt Stella Polaris. Medarbetarna på Handelsbanken har gått vår utbildning Viktig Vuxen.

Handelsbanken
Postkodlotteriet

Postkodlotteriet

Vi är förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet som årligen delar ut basstöd till 61 organisationer i Sverige.

Partner sedan 2015

Utöver basstödet har vi genom Postkodlotteriet tre så kallade drömprojekt:  Säg vad du såg, Ur Askan och Stella Polaris. 2022 stod Postkodlotteriet värd när vi delade Childhoodpriset för fjärde gången.

Partners

Barndom utan baksmälla

Barndom utan Baksmälla (BUB) är ett gemensamt initiativ av oss på Childhood, BRIS, Maskrosbarn, Trygga Barnen och Systembolaget AB.

Partner sedan 2019

Barndom utan Baksmälla (BUB) är ett gemensamt initiativ av oss på Childhood, BRIS, Maskrosbarn, Trygga Barnen och Systembolaget AB i syfte att få flera vuxna att agera om de misstänker att ett barn far illa av vuxnas alkoholkonsumtion. Med stöd från BUB och vi på Childhood bidagit till BarnSäkert – en metod för att upptäcka riskfaktorer i barns närmiljö i samband med rutinkontroller på BVC. Läs mer om BarnSäkert här.

Barndom utan baksmälla
Clas Ohlson

Clas Ohlson

Tillsammans har vi, i samarbete med King, bland annat tagit fram våra Barnrättsplåster. Vi har även utvecklat utbildningen Viktig vuxen.

Partner sedan 2019

Tillsammans har vi, i samarbete med King, bland annat tagit fram våra Barnrättsplåster. Vi har även utvecklat utbildningen Viktig vuxen. Tina Englyst, chefsjurist och hållbarhetsansvarig på Clas Ohlson: “Childhood är en stark aktör med långsiktig hållbar effekt på barnrättsområdet. Ska man förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn är en av de viktigaste komponenterna att stärka barns motståndskraft. Då är en nära och stabil relation med en trygg och omtänksam vuxen väldigt viktig. Kärnan i vårt samarbete blev därför en digital utbildning som vi tagit fram tillsammans, i syfte att göra Clas Ohlsons anställda till Viktiga Vuxna.”

Jool Group

Tillsammans har vi bland annat haft gemensamma aktiviteter i samband med Match cup i Marstrand och under tennisveckorna i Båstad. Våren 2023 gick företagets medarbetare vår kurs Viktig vuxen. Vi har även deltagit som talare på Jool Groups kapitalmarknadsdagar.

Partner sedan 2022

Tillsammans har vi bland annat haft gemensamma aktiviteter i samband med Match cup i Marstrand och under tennisveckorna i Båstad. Våren 2023 gick företagets medarbetare vår kurs Viktig vuxen. Vi har även deltagit som talare på Jool Groups kapitalmarknadsdagar.

”Det handlar inte bara om ett givande utan en dynamisk och långsiktig relation där vi får möjlighet att bidra på ett sätt som passar oss.” Tom Olander, CEO och grundare Jool Group. Läs hela intervju med Tom här.

Oriflame

Oriflame är genom familjen af Jochnick en av våra Co-founders. De lyfter ofta vårt samarbete med olika kampanjer, bland annat en specialprodukt till förmån för vårt arbete i Ukraina.

Co-founder och partners sedan 1999

Sebastian af Jochnick sitter i Childhoods styrelse: ”Jag är stolt och glad att få jobba med Childhood. Deras arbete betyder allt för tusentals barn och deras familjer. Tillsammans med partner, företag och drivna individer är Childhood en oerhört viktig och framgångsrik aktör i Sverige och i världen.”

Slättö

Slättö Förvaltning är genom sin ägare och grundare Johan Karlsson partner sedan många år.

Co-founder och mångårig partner

Slättö Förvaltning är genom sin ägare och grundare Johan Karlsson partner sedan många år: ”Jag är imponerad över hur Childhoods organisation bedriver ett globalt arbete med betydande impact trots knappa resurser.” Slättös medarbetare har gått vår utbildning Viktig Vuxen. 2021 gav Slättö oss namnrättigheterna och en möjlighet att nå ut med vårt budskap under Ocean Race Europe.

Stena fastigheter

Stena Fastigheter

Familjen Jane och Dan Olsson är co-founder och har haft ett stort engagemang i Childhood sedan starten.

Co-founder och partner sedan 1999

Familjen Jane och Dan Olsson är co-founder och har haft ett stort engagemang i Childhood sedan starten. Jane satt under många år i vår styrelse, bland annat som ordförande. Stena Fastigheter är sedan 2005 partner till Childhood och arbetar precis som vi för att skapa trygghet för barn. Som ett led i detta har de gått vår kurs Viktigt vuxen. 2023 stod Stena Fastigheter för värdskapet när vi för femte gången delade ut Childhoodpriset.

Sedan mars 2023 representerar Kim Olsson, vd Stena Sessan AB, familjen i vår styrelse: ”Social hållbarhet är en del av Stenas DNA. En av hörnpelarna i vårt arbete är att verka för att barn i våra områden växer upp i en trygg miljö med goda framtidsutsikter. I mitt arbete med människors boendemiljö påminns jag alltid om att barnen är vår framtid och jag brinner för deras rättigheter till en trygg barndom. Jag ser mycket fram emot att bidra på alla sätt jag kan till Childhoods viktiga och modiga arbete för barns rättigheter globalt.”

Telia Company

Tillsammans har vi under många år arbetet med att stärka tryggheten för barn på nätet.

Co-founder och partners sedan 1999

Tillsammans har vi under många år arbetet med att stärka tryggheten för barn på nätet. Ett exempel på detta är Telia Children Advisory Panel – en årlig aktivitet om barn och internet där Childhood dels bidragit med barnperspektiv i det material som tagits fram, dels deltagit på workshops i skolor runt om i landet. Telia stod värd när vi delade ut Childhoodpriset för första gången 2019.

Telia Company
Volvo Car Sverige

Volvo Car Sverige

Med vårt gemensamma fokus på barns säkerhet har vi gjord en rad olika samarbeten.

Partner sedan 2003

Med vårt gemensamma fokus på barns säkerhet har vi gjord en rad olika samarbeten.

Ronnie Jansson, ansvarig för avancerad analys och AI på Volvo Cars, är engagerad i vårt projekt Stella Polaris och vd Jessica Span sitter i Childhoods styrelse sedan april 2022: ”Barns säkerhet har alltid varit en prioritet hos Volvo Cars och genom vårt långvariga samarbete med Childhood stärker vi deras skydd ytterligare. Jag ser fram emot att spela en större roll i Childhoods viktiga arbete med att förebygga sexuella övergrepp mot barn.”

Kampanjpartners

Apotea

Apotea.se

Partner sedan 2023. Säljer våra Barnrättsplåster och armband samt runda-uppkampanjer till förmån för oss.

BNP Paribas Nordic Open

2021 till 2023 var vi Charity Partner till tennisturneringen BNP Paribas Nordic Open. Bland annat deltog vi som talare på eventet Game Changer Talks där vi berättade mer vår AI-projekt Stella Polaris.

Fabege

Fabege

Vår hyresvärd i Wennergren Center sedan 2016.

Gröna Lund

Gröna Lund

Partner sedan 2004. Arrangerade under 15 år Childhooddagen, har varit värd för flera event, säljer våra barnrättsplåster och armband i parken samt gör återkommande kampanjer till förmån för Childhoodsarbete.

Hotel Diplomat

Hotel Diplomat

Partner sedan 2015. Gör återkommande kampanjer till förmån för vårt arbete samt bjuder varje år finalisterna till Childhoodpriset på boendet.

Sophie by Sophie

Sophie by Sophie

Partner sedan 2007 då designer Sophie Gyllenhammar Mattson tog fram en smyckeskollektion till förmån för Childhood.

Pro bono partners

Bergh Company
KING
Ledarstudion
SuperOffice

Företagsvänner

Klong
ThinkIF Technology AB
Thomas Concrete Group
Takrenoverarna Stockholm
Volvo Car Scandinavia mixed 2023

Övriga företagssamarbeten

Haugaard

Bli vår partner!

Ta kontakt så berättar vi mer om hur ett samarbete fungerar.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.