Prinsessan Madeleine intar ny roll för Childhood

Prinsessan Madeleine intar ny roll för Childhood

H.K.H. Prinsessan Madeleine blir vice hedersordförande och kommer att tillsammans med hedersordförande H.M. Drottningen att leda World Childhood Foundation.

H.K.H. Prinsessan Madeleine har accepterat H.M. Drottningens inbjudan att bli vice hedersordförande för Childhood. Denna glädjande nyhet meddelades under Childhoods årsmöte och innebär att H.K.H. Prinsessan Madeleine från och med nu verkar sida vid sida med H.M. Drottningen i frågor rörande Childhood. Det är en del av den långsiktiga planen för organisationen och den vision som tagits fram för 2030.

” Vi är oerhört glada över att H.K.H. Prinsessan Madeleine tar en ännu större roll för Childhood. Vi ser det som ett naturligt steg sett till hennes brinnande engagemang för barnfrågor och erfarenhet av olika roller inom organisationen ”, säger Kenneth Bengtsson, ordförande för World Childhood Foundation.

”Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta. Stöttningen från hela Childhood-familjen gör att jag känner mig trygg i detta ”, säger H.K.H. Prinsessan Madeleine.

Ta del av en julhälsning och budskap för framtiden från H.M Drottning Silvia och H.K.H. Prinsessan Madeleine nedan.

Film: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Ta del av pressmeddelandet här

För mer information vänligen kontakta: 
Charles Mingo Bennström, pressansvarig World Childhood Foundation 
+46(0)734 22 04 42, charles.bennstrom@childhood.org