Childhood söker frilanskommunikatör

TJÄNSTEN ÄR TILLSATTHar du förmågan att enkelt kommunicera svåra ämnen? Har du erfarenhet av att genom kommunikation bidra till beteendeförändring? Childhood söker en frilanskommunikatör för uppdrag under våren 2020.

Uppdragsbeskrivning

Vi söker en kommunikatör som kan arbeta ca en dag i veckan med att ta fram och sprida informationsmaterial, debattartiklar, korta filmer och inlägg i sociala medier för att sprida kunskap om resande förövares strategier och vad vi kan göra för att förhindra att barn utnyttjas och rapportera misstänkta förövare. Målgrupperna finns både i Sverige, i Thailand, Kambodja och Filippinerna.

Om projektet

”Säg vad du såg” syftar till att minska och förebygga förekomsten av sexuell exploatering av barn i samband med resande och turism. Målsättningen är att fler förövare ska bli anmälda och lagförda och att de som fortfarande inte upptäckts ska känna en reell risk för upptäckt. Detta sker genom att engagera resebranschen och svenska företag och myndigheter i utlandet, svenskar boende utomlands samt civilsamhället i länder där sexuell exploatering mot barn är ett utbrett problem. Inom projektet tas skräddarsydda utbildnings- och informationsinsatser som följer en potentiell förövares hela resväg.

Projektet finansieras av Postkodlotteriet och är ett samarbete mellan Childhood, ECPAT Sverige samt Nationella operativa avdelningen vid rikspolisstyrelsen, nationella samordningen mot människohandel vid Jämställdhetsmyndigheten samt Friends International, i Kambodja, Thailand och Filippinerna.

Vi söker dig som

  • Kan ta in komplex information och omvandla till tydliga och engagerande budskap
  • Är en duktig skribent, både på engelska och svenska.  
  • Är kreativ, självgående och kan arbeta kanal- och målgruppsanpassat
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunikation för påverkansarbete och kunskap om utvecklingsfrågor, i synnerhet barns rättigheter

Övrigt

Uppdraget omfattar motsvarande en arbetsdag per vecka men stor flexibilitet finns. Arbetsplats är på Childhoods kontor på Sveavägen 166, Stockholm. Tillträde snarast.

Sänd din ansökan och exempel på tidigare uppdrag till info@childhood.org med ämnesfält ”Kommunikation för förändring”´. Vi ser fram emot din ansökan senast den 20 januari. Intervjuer sker löpande.