World Childhood Foundation

Childhood bjuder in till högnivåmöte i FN

Tillsammans med FN:s generalsekreterares särskilda representant för våld mot barn och Sveriges ständiga representation vid FN står Childhood värd för mötet Placing Child Protection at the Core of Sustainable Travel and Tourism. 

Childhood bjuder in till högnivåmöte i FN om att sätta skyddet av barn i centrum för hållbart resande och turism. Tillsammans med FN:s generalsekreterares särskilda representant för våld mot barn och Sveriges ständiga representation vid FN står vi värd för mötet Placing Child Protection at the Core of Sustainable Travel and Tourism

📅 Datum: 16 oktober 🕘 Tid: 16:00 – 17:30 (svensk tid)

Vår grundare, H.M. Drottningen, är huvudtalare tillsammans med Amina Mohammed, FN:s biträdande generalsekreterare och Dr. Najat Maalla M’jid, generalsekreterarens särskilda representant för våld mot barn.

Viktiga steg har tagits på global, regional och nationell nivå för att ta itu med våld, utnyttjande och övergrepp i samband med resor och turism. Men framstegen har inte gjorts i den omfattning eller hastighet som krävs. Skyddet av barn måste stå i centrum för att göra sektorn verkligt hållbar.

Ta del av mötet live från New York: https://media.un.org/en/asset/k1k/k1k9vhs8qa

För mer information vänligen kontakta: 

Charles Mingo Bennström, pressansvarig Chilhood
charles.bennstrom@childhood.org 
+46 (0)73-422 04 42