One Sky Foundation

Vår thailändska projektpartner One Sky ger stöd till utsatta familjer och barn i ett svårtillgängligt område på gränsen till Myanmar. Här finns i stort sett inget socialt skyddsnät för familjerna. Fattigdom och diskriminering har bidragit till att ett många av barnen i området bor på 17 oregistrerade barnhem, trots att de har en eller båda föräldrar i livet.

Childhood är One Skys största bidragsgivare och vi stödjer de flesta insatser som organisationen gör. One Sky ger bl.a. stöd till familjer i riskzonen genom att proaktivt söka upp dem i byarna och se till att de får hjälp med allt från försörjning, mat, transport och utbildning till terapi. Målsättningen för de kommande åren är att skapa ett regionalt system som gör att barn inte i onödan placeras på barnhem utan att pröva andra insatser först. Ett annat mål är bygga upp ett program för fosterfamiljer för de barn som inte kan bo kvar med sina ursprungsfamiljer.

I sitt arbete med utsatta familjer samarbetar One Sky Foundation med lärare och andra vuxna för att gemensamt ansvara för alla barns rätt till trygghet och skydd. Misstänker man att barn far illa rapporteras detta till One Sky som på ett väldigt ödmjukt sätt tar kontakt och besöker familjen för att initiera en första dialog. Denna samverkan har resulterat i att hundratals barn inte lämnats bort eller tvingats i arbete samt att det idag finns gemensamma insatser för att barn som har utsatts för sexuella övergrepp, vanvård, våld och utnyttjande ska få rätt stöd och ett barnvänligt bemötande av socialarbetare, polis, sjukhuspersonal, advokater och andra.